Martin Němec |

ROZHOVOR Z MIROSLAVEM LESKOVJANEM

Reprezentant Miroslav Leskovjan přišel Vsetínu pomoct a získat zase herní praxi

Velkou posilu získal Vsetín s návratem mládežnického reprezentanta Miroslava Leskovjana.
Jste vsetínským odchovancem. Kdy jste tam začínal s fotbalem?

Bylo to asi ve čtyřech nebo pěti letech. Fotbalové základy jsem získal od trenérů Romana Dobeše a pana Janků. Hodně mi dal i rok hostování v žácích ve Velkých Karlovicích, kde jsem nastupoval vedle větších a starších kluků. Další poznatky a zkušenosti mi na Vsetíně předali pánové Kučerňák a Navláčil.

Jaké bylo Vaše působení ve Fastavu Zlín?
Dva roky jsem tam jezdil na střídaný start ze Vsetína. To byla také velmi dobrá fotbalová škola.

Po Vsetínu přišla vyhlášená fotbalová akademie ve Slovácku.
Od 12 let jsem působil do současné doby ve Slovácku. Šel jsem tam jako žák osmé třídy základní školy a pak byl na internátě. Prošel jsem všemi kategoriemi až do U 19 a nyní jsem první rokem v dospělém fotbale.

Máte na kontě reprezentační starty.
Měl jsem to štěstí, že jsem mohl reprezentovat ve výběrech U 15 až U 18. Hráli jsme třeba zajímavou kvalifikaci na Euro U 17. Škoda, že jsme se nikdy neprobojovali na žádný šampionát.

Které zajímavé destinace jste s reprezentací navštívil?
Vzpomínám jak jsme hráli v Lucembursku a z Česka tam byl špatný spoj, tak nám vláda ČR zajistila jejich letoun. Zajímavé to bylo ve Francii. Hrát proti takovým týmům, jakým byla Francie, Maďarsko nebo severské země, to byly nevyčíslitelné zkušenosti.

Nyní jste první rokem v mužské kategorii. Nešlo bojovat o místo v kádrech mužů Slovácka?
V béčku se dobře trénovalo, ale přišel zápas a hráli kluci, co neměli v ligovém týmu takové vytížení. Prostě jeden zápas jsem v rezervě hrál, dva stál, a tak jsem se rozhodl, že se nyní minimálně do zimy vrátím domů na Vsetín, abych získal pravidelnou herní praxi a hrál divizi víkend co víkend.

Jaké jste měl pocity z víéce než 60 odehraných minut v Brumově?
Já jsem týden před Brumovem nehrál ani ve Slovácku, takže jsem měl dlouhou pauzu. Jeden trénink a šlo se na zápas. Musím se s kluky sžít a sehrát.

Na jakém postu chcete být Vsetínu nejvíce prospěšný?
Je mi celkem jedno, jestli hraji defenzivního nebo ofezivního středníého záložníka, ale chtěl bych pomoct Vsetínu brankami a asistencemi k zisku bodů a lepšímu umístění, takže budu rád spíše za post směrem dopředu.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...