Martin Němec |

ROZHOVOR S PATRIKEM GERŽOU

Fotbalová trasa Zlín - Vsetín - Liptál v podání Patrika Gerži
Poslední výraznou posilou divizního Vsetína je Patrik Gerža, který se z Fastavu Zlín vrací do důvěrně známého prostředí.


Jak jste začínal s fotbalem v Liptále?
Přivedl mne k němu taťka, současný trenér Liptálu v okresním přeboru. Trénoval mne a nyní mu já dělám asistenta u týmu mužů. Když je čas, tak jdu trénovat.

Liptálu se jako nováčkovi okresního přeborru zatím nedaří.
Máme zraněné střední obránce a zaskakují tam kluci, kteří nejsou na tento post zvyklí. Obrana nefunguje, ale snad to bude po uzdravení lepší.

Vás by do budoucna lákalo trénování?
Určitě ano. Zatím bych to kombinoval s hraním. Třeba si na jaře vyřídím střídavý start do Liptálu a pomohu mu se záchranou (smích).

Jak jste prošel v mládeži Vsetínem a Zlínem?
Měl jsem ze Vsetína střídavý start od 12 do 15 let. Celkově jsem zatím hrál za Zlín od kategorie U 12 do kategorie U 19.

Jaký post Vám na hřišti vyhovuje?
Jsou to krajní posty. Je mi celkem jedno, jestli hraji post levého obránce, záložníka nebo pravého.

Váš podzimní přesun na Vsetín se táhnul.
Měl jsem nabídku na návrat hned v letní přípravě, ale tu jsem absolvoval se zlínskou rezervou. Hrál jsem i přípravná utkání, ale pak jsem se zranil. Měl jsem problémy s achilovkou. Nebyl jsem tak herně vytížený, a tak jsem přivítal možnost se jít rozehrát na Vsetín.

Máte za sebou několik desítek minut ve vítězném domácí utkání s HFK Olomouc.
Cítil jsme se ve vsetínském dresu dobře. Jelikož jsme ale ve druhém poločase, kdy jsem nastoupil, střežili náskok 1:0, spíše jsem běhal bez míče a byl to takový dobrý kondiční trenink (smích). Hlavní ale je, že jsme vyhráli.

Jaké máte nejbližší fotbalové cíle?
Nyní co nejlépe hrát za Vsetín. V zimě se zkusit poprat o dres ve Zlíně, a když to nevyjde, tak se zde vrátím.

Aktuální články

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...