Petr Říha |

KONEC PŘESTUPNÍHO OBDOBÍ ...

... VIKTOR  KOVACS  ODCHÁZÍ  NA HOSTOVÁNÍ DO ROŽNOVA POD RADHOŠTĚM.
V neděli o půlnoci končí přestupní termíny. Po dvou zářiových příchodech (Miroslav Leskovjan a Patrik Gerža) jde Viky zvýšit herní vytížení do Rožnova. S předsedou Milanem Náměstkem jsme se domluvili na hostování. Dodatečně přejeme Viktorovi k jeho narozeninám, které měl tento týden. Od klubu Viktor obdržel drobné dárky a my mu přejeme, ať se mu pod Radhoštěm daří. A  když to vyjde, věříme, že přijde klukům zafandit. I my budeme Vikyho sledovat a držet palce.

Třenér Mičega má momentálně papírově k dispozici celkem 21 hráčů. Ale při naší smůle, co se  zranění týče, těžko budou všichni do jednoho připravení k zápasu. Nicméně jsme tento týden pro jistotu nechali přidělat  několik  kusů dresů s poněkud exotickými čísly ... co kdyby !? :-)
Můžeme prozradit, že  do domácího  zápasu  proti Všechovicím (12.října) nastoupíme ve zcela nových dresech. Pochopitelně s logem našeho generální partnera, firmou  FASTAV, jejiž majitel Vlastimil Fabík i nadále poporuje vsetínský tým mužů, za čož mu patří velké poděkování. Věříme, že mu letos uděláme ještě nejednou radost.
Za Všechovice nastoupí v bráně Honza Dobeš, takže půjde bezesporu o  zajímavý  duel.    
 
O pár  řádků  níže přinášíme skrze portál Valašský  fotbal  rozhovory s Mirou Leskovjanem a Patikem Geržou. Ostatní hráči v týmu zůstávají. Stejně tak zůstává  do konce roku Honza Dobeš na hostování ve Všechovicích. A Honza Jakeš s Tomášem Ohryzkem budou pomáhat Velkým Karlovicím v krajském přeboru. 


Aktivní jsme byli na frontě mládeže, když hlavně do mladších žáků přišlo mnoho nových hráčů, vyzkoušet  ligové  zápasy  proti Baníku, Zlínu,  či Sigmě Olomouc.  Nelehký boj nás bude opět čekat ve starším dorostu ale věříme, že se vyhneme starostem jako minulou sezonu a kluci  získají sebevědomí (a body)  v následujících zápasech. Soutěž se náročná, nic lehkého nás nečeká. Mladší dorost, kam nám dorostla již početná  sestava vsetínských odchovanců  si pod vedením trenéra Jaroslava Kulhaje své odehraje v moravskoslezké divizi.
V týmu žen došlo k několika změnám a omlazení týmu. Některé hráčky jsou zranené. Některé ukončily činnost, jiné přeušily dočasně fotbalovou kariéru. Na druhou stranu přišlo mnoho hráček dorosteneckého věku. Takže dostanou příležitost i v týmu žen. Sezona bude taková sehrávací. Aby ženský fotbal měl i nadále na Vsetíně své místo v budoucnu. I holky mají naší podporu.
Početná sestava přípravek a benjamínků se opět rozrostla, aniž bychom museli dělat jakýkoliv nábor. Spíše než s  počtem hráčů  trpíme akutním  nedostatkem  tréninkových ploch. Proti  stejnému období loňského roku je v řadách FC Vsetín o  40 hráčů víc. Více trenérů, více  asistentů, vedoucích týmů. Jediné co nás na Vsetíně trápí jsou ty hrací plochy, kterých se nedostává.
Sportovní areálek  na Sychrově u základní školy  po loňské údržbě umělky prošel letošní rekonstrukcí a je zde  příjemněji. Sportovní areal Pod Pecníkem s umělou trávou a novými šatnami je plně využíván jak fotbalovým klubem, tak školami. Všichni vzhlížíme už jen k Ohradě a věříme, že se ledy brzo pohnou. Kamkoliv. 

Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...