Petr Říha |

FOTBALOVÝ STADION NA TYRŠOVCE JE PŘIPRAVEN NA NADCHÁZEJÍCÍ SEZONU

Letní přestávka v našich divizních podmínkách je strašně krátká, přesto jsme chtěli dát stadionku na Tyršovce po letech menší ozdravnou a estetickou kůru. Tu si bezesporu zaslouží , vzhledem v tomu, že jsem v našich divizních a ligových podmínkách, v porovnání s našimi soupeři, naprostá rarita – s jedním fotbalovým travnatým hřištěm. FC Vsetín hraje na vyšších úrovních celkem 12 fotbalových soutěží. A má k dispozici jedno travnaté hřiště. To je naprostá rarita.

Po dohodě s panem ředitelem Vsetínské sportovní a místostarostou Tomášem Pifkou, který má za radnici sport ve svém pracovním portfoliu, jsme se dohodli hned po sezoně na změnách a úpravách, na které se vrhneme v červenci. Město zaštítilo z rozpočtu finančně tyto práce. Za což děkujeme. My fotbaloví nadšenci jsme se rozloučili s nároky na dovolené a poslední zbytky volna, které nám po zaměstnáních a brigádách v létě zbývaly a poskytli jsme Tyršovce pracovní síly, nadšení a mnoho hodin práce (zdarma).

Fotbalově jsme dali Tyršovce odpočívat v červenci. Ihned po sezoně začaly práce na výměně brankovišť. Odbornou firmou. Nyní, 2 dny před první mistrovským zápasem mužů, vypadá brankoviště krásně. Bahnitá místa bez trávy jsou minulostí. Nová tráva se chytla, zazelenala. Brankařům se bude padat po střelách jak do peřin :-)
Nejvíce nás však již řadu měsíců trápily oné archivní kovové zábrany (z dávných časů minulého tisíciletí) za branami. Ty už byly ve stavu , že se mnohdy, na prorezlých místech, stávaly nebezpečné. Byly zvukově velkým utrpením pro okolí, když se do prasklých míst trefil míč. Nemluvě o zničených balonech. Jsme rádi , že jsme se nakonec po řadě návrhů, vrátili k nejrychlejšímu a nejlevnějšímu řešení a místo odstraněných svislých tyčí jsem nainstalovali na míru objednané sítě. Celá práce trvaly tři týdny, včetně instalace nových sítí. Když už jsme se dali na tyto úpravy, tak jsme se nakonec rozhodli, že natřeme nově nejen zábrany za brankami ale kompletně celé oplocení kolem hrací plochy. Včetně stavení s časomírou a garáží pro novou sekačku, kterou nám radnice pořídila na jaro.

V neposlední řadě jsme zapracovali i na tzv. „nahrávacím studiu“ pro kameramana. Zkonstruovali jsme novou vyvýšenou plošinu pro kameru, aby se zápasy snímaly z druhé strany, směrem na tribunu a pěknější prostředí vsetínského parku, se siluetou zámku na Horním městě.

Chtěli bychom ještě jednou poděkovat radnici a Vsetínské sportovní, za finanční podporu všech letošních akcí. I samotná travnatá plocha dostala více péče , než v letech minulých. A je to na ni velmi dobře znát !! Taková tráva na hřišti na Tyršovce již dlouho nebyla. Ale sezona je náročná, dlouhá, zápasů ve všech věkových kategorií je více než dost. Všichni již vzhlížíme směrem k Ohradě s velkým očekáváním.

Chtěl bych poděkovat všem, kteří se více zapojili do prací. Mladší ročníky (žáci a dorostenci) natíraly oplocení a nový Barrandov. My starší jsme viseli na žebřících, lešeních a napínali jsme nové zelené sítě (nás už by nebyla taková škoda, kdybychom spadli :-) ) Nebudu Vás všechny jmenovat, víme dobře , kdo jsme si mákli v červenci na Tyršovce.

Na fotodokumentaci se můžete podívat v našem fotoarchívu, jak celé práce probíhaly.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...